Om os

Baungaarden har eksisteret som bofællesskab siden 1985, og har siden da eksperimenteret med bæredygtig hverdag, livsstil og byggeri.


HVEM ER VI?


Vi bor 6 familier sammen. Vi er 10 voksne i alderen 30-72 år og 5 børn i alderen 2-6 år.


Fagligt dækker vi bl.a. over tømrer, murer, automekaniker, gartner, højskolelærer, antropolog, sociolog, fysioterapeut, geolog og animator.


Familieformerne dækker over både et par, hvor børnene er flyttet hjemmefra, en soloforælder med et barn, et par med et barn, et par med et barn, hvor der er et mere på vej og et par med to børn.


Vi drømmer om en bæredygtig og mere lige verden, hvor vi kan spise, bo og transportere os miljø- og klimavenligt.


HVORDAN MED MAD?


Vi har en madordning, hvor vi betaler 1750 kr. pr. voksen / 800 kr. pr. barn pr. måned til et fælles madbudget, som dækker al basismad, og i praksis er det stort set alt, hvad vi spiser i hverdagen.


Vi handler både ind individuelt og fælles. Hver lørdag tager vi på skift på torvet og køber grønt hos Gartneriet Rødmose, som er et lokalt biodynamisk gartneri.


Vi er med i Hover-Uhrhøj kogræsserlaug, hvor vi tilser studene på engen/overdrevet i løbet af sommeren. Æg får vi fra vores egne høns.


Vi har fælles spisekammer med økologiske basisvarer, grøntsager og fryserne fulde af kød, bær og andre frostvarer - og rester.


Vi laver fællesmad fem gange om ugen. Det vil sige, der er én, der står for maden, således at hver voksen kun laver mad hver anden uge.


De fleste af os spiser kød, men vi spiser oftest grønt. Den, der står for madlavningen, bestemmer suværent hvad, vi skal spise.


HVOR FÅR I STRØM OG VARME FRA?


Vores 575 opvarmede m2 opvarmes med vedvarende energi.


Vi har en stor træpillekedel, en finsk masseovn i én af boligerne og almindelige brændeovne i nogle af de øvrige.


Det varme vand i hanerne sørger solfangere for hele året.


Baungaards nyeste vedvarende energi-investering er et solcelleanlæg, som producerer vores strøm.


Men filtede futsko er nu også rigtig godt.


Her kan du se billeder fra fællesspisning, arbejdsdage, fest, byggeri og dyreliv på Baungaard: